Zoek en boek

Natuur

Omringt door prachtige landschappen vindt u ons park: Bergzicht. Van hoge heuvels, tot kabbelende riviertjes: vanaf ons park is niets ver weg. Verlaat het park u loopt zo de Archemer- en Lemelerberg op. Een groot netwerk aan wandel- en fietsknooppunten is op te pakken vanaf het park.

Lemelerberg

'Stel je eens voor; een enorme gletsjer die vol kracht en zonder respect voor zijn omgeving zand en grind voor zich uitdrukt tot een bult van ongeveer 80 meter hoog ontstaat. Dat gebeurde zo’n 150.000 jaar geleden. Resultaat: de Lemelerberg. Op Europese schaal is de Lemelerberg zo bijzonder dat het...' lees verder

Bergzicht ligt, zoals de naam al doet vermoeden, letterlijk aan de voet van de Lemelerberg. In het verleden kon men vanaf het park zo naar de top van deze berg kijken. Door de jaren heen is het zicht jammer genoeg verdwenen achter de steeds groter wordende bomen. Maar: de locatie is niet veranderd! Vanaf de top kunt u tientallen kilometers van kijken en genieten van een prachtig stukje Nederland.

Op de Lemelerberg is van alles te beleven voor jong en oud. Van ATB-routes tot speurtochten en van mythes tot de schaapherder: ontdek te Lemelerberg.

Steile Oever

'De naam Steile Oever kun je letterlijk nemen. Dit is namelijk een stuwwal uit de laatste ijstijd met een steile oever die is uitgesleten door de Regge. Tegenwoordig is de Steile Oever een oude afgesneden meander van de Regge. De Steile Oever is niet alleen uniek om zijn steile oevers, maar ook om...' lees verder

Vanaf de hoogte van de Lemelerberg is het maar zo'n 3,5 km naar een volgend uniek punt: de Steile oever van de Overijsselse Vecht. Een verrassende locatie langs de oever met een mooi vergezicht over de uiterwaarden van de Vecht. Vanaf ons park is het ook mogelijk om d.m.v. een mooie wandelroute langs de Vecht deze steile oever op te zoeken! Zeker een aanrader.

Sahara

'Tussen de buurtschappen Zeesse en Junne ligt een zandverstuiving, die beter bekend staat als de Sahara van Ommen. Het gebied behoorde ooit toe aan Landgoed Eerde en de Baron van Pallandt liet het in 1840 bebossen om de zandverstuivingen te minderen. Het resultaat is een prachtig gebied van zand en...' lees verder

Na de steile oever is het maar een kilometer verder naar het volgende verrassende gebied: de zandverstuiving van de Sahara. Weer een compleet ander gebied, op slechts 4,5 km van ons park, met weer zijn eigen charmes. Heerlijk om met de kinderen een dagje in het zand te spelen of gewoon lekker te genieten van de rust en stilte die het gebied u biedt.

Besthmenerberg

De Besthmenerberg, een 34 meter hoge heuvel op zo'n 4 km van ons park. Ook deze heuvel is gevormt in de ijstijd, samen met o.a. de Lemeler- en Archemerberg.  Vanaf de Sahara is het maar een kleine oversteek naar de Besthmenerberg met zijn uitkijktoren. De uitkijktoren is 18 meter hoog en staat bovenop de 34 meter hoge heuvel, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de directe omgeving en het glooiende landschap van de Lemelerberg. 

En natuurlijk nog veel meer...

Bovengenoemde dingen zijn zomaar een kleine greep uit het totale natuurlijke aanbod rondom ons park. Wat dacht u bijvoorbeeld van het stroomgebied van het Vechtdal, de Holterberg of tal van landgoederen? Maar het lijkt ons beter als u dat gewoon komt ervaren in plaats van het tekstueel te lezen, want lezen is toch anders dan ervaren nietwaar? Dit kan natuurlijk op de fiets, of lopend! Klik daarom nu op onderstaande button, kies uw verblijf, boek uw vakantie op ons park en ontdek het natuurlijke Vechtdal!

Kies uw verblijf

Omgeving overzicht